Gizlilik politikası

yuksekdevir.com olarak, bu gizlilik politikası sayfasını kullanıcı ve ziyaretçilerimizin gizliliğine ve kişisel verilerinin korunmasına verdiğimiz önemi sizlerle paylaşmak için hazırladık. Aşağıda yuksekdevir.com sitesinin ziyaretçileri hakkında tuttuğumuz bazı verileri bunların hangi amaçlarla kullanılacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca yuksekdevir.com Çerez Politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

6698 sayılı KVKK uyarınca, yuksekdevir.com ile paylaştığınız kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen, otomatik olarak veyahut herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak, değiştirilerek, yeniden düzenlenerek, kısacası veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işleme konu olarak tarafımızdan işlenebilecektir. KVKK kapsamında veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

Kişisel verileriniz 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)’na uygun olarak işlenmekte ve muhafaza edilmektedir. 

Kişisel Verilerin Toplanması

yuksekdevir.com sitesini ziyaret ettiyseniz aşağıdaki türden kişisel bilgileriniz toplanabilir, işlenebilir ve saklanabilir.

  • IP adresiniz, tarayıcı bilginiz, coğrafi konum, bağlandığınız cihazın işletim sistemi bilgisi, mobil cihazlarda marka ve model bilgisi dahil bağlantı sağladığınız cihazlar hakkında bilgiler.
  • yuksekdevir.com sitesine bağlandığınız kaynak, sitede ne kadar zaman geçirdiğiniz, sitemizi ne sıklıkla ziyaret ettiğiniz, siteye hangi saatler arasında bağlandığınız, sitede gezindiğiniz sayfalar gibi veriler.
  • Sitemizdeki blog sayfasına kayıt olurken, kayıt sayfasında doldurduğunuz şifre hariç bilgileriniz, Kayıt olduktan sonra profilinizi oluştururken girdiğiniz veriler saklanmaktadır.
  • yuksekdevir.com sitesi yöneticileriyle iletişim kurmak için kullandığınız e-posta adresleriniz.

yuksekdevir.com sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcı bilginiz, mobil cihaz kullanıyorsanız telefonunuzun markası ve modeli, işletim sistemi bilginiz ve yuksekdevir.com sitesine hangi kaynaktan bağlandığınız (sosyal medyadaki herhangi bağlantı veya google üzerinden gibi) gibi verileri saklamaktayız.

Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Ve Hukuki Sebepleri

yuksekdevir.com sitemizi ziyaret ederken bıraktığınız kişisel verileriniz aşağıda belirtilen amaçlarda kullanılacaktır.

  • Sitemizi yönetmek, çeşitli istatistiklere ulaşmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek.
  • Ziyaretçilerimize verdiğimiz hizmetlerin gereklerini, sözleşmenin ve teknolojinin gereklerine uygun şekilde yapabilmek, sunulan ürün ve hizmetlerimizi geliştirebilmek için;
  • sitemizi ve sitemizde sizlere sunduğumuz çeşitli özellikleri sizler için kişiselleştirmek.
  • Sitemizdeki hizmetlere ulaşmanızı sağlamak.
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için;
  • Reklam tercihlerini analiz etmek için,
  • Aşağıda belirtilen hizmetleri kullanabilmek için.(Google Analytics ve WordPress eklentileri gibi)

6698 sayılı KVKK ve ilgili ikincil düzenlemelere uygun olarak işlenecektir.

Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği Üçüncü Kişi Veya Kuruluşlar Hakkında Bilgilendirme

Yukarıda belirtilen amaçlarla, yuksekdevir.com ile paylaştığınız kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar aşağıda belirtilmiştir.

  • yuksekdevir.com sitesini, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Google Analytics hizmeti ile destekliyoruz. Bizim bu hizmeti kullanmaktaki amacımız sitemizdeki içeriklerin istatistiklerini görmek ve içerik kalitemizi geliştirebilmek. Eğer isterseniz tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek veya çeşitli eklentiler kullanarak Google Analytics hizmetinin sizin hakkınızda veri tutmasını engelleyebilirsiniz. Kullandığımız bu Google hizmetinin verilerini nasıl sakladığı ve kullandığı hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz bu ve bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
  • yuksekdevir.com sitesini sunmak için açık kaynak kodlu olan WordPress sistemini ve bu sistemi geliştiren firmanın bir eklentisi olan Jetpack eklentisini kullanıyoruz. Bu eklentiyi kullanırken amacımız sitemizin güvenliğini arttırmak, sitemizle ilgili çeşitli istatistiklere ulaşmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek. WordPress sistemini ve Jetpack eklentisin geliştiren Automattic şirketinin gizlilik politikası sayfasına göz atmak isterseniz tıklayabilirsiniz.
  • Sitemizin güvenliğini sağlamak ve performansını arttırmak(sayfa yükleme hızı gibi) için Cloudflare hizmetini kullanmaktayız. sitemizi CloudFlare hizmetiyle destekliyoruz. Bazı verileriniz Cloudflare ile paylaşılabilir. Cloudflare sisteminin verilerinizi nasıl sakladığına ve gizlilik politikalarına bakmak için cloudflare sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Türkiye’de işlenerek veya Türkiye dışında işlenip muhafaza edilmek üzere, yukarıda sayılan yöntemlerden herhangi birisi ile toplanmış kişisel verileriniz KVKK kapsamında kalmak kaydıyla ve sözleşme amaçlarına uygun olarak yurtdışında bulunan (Kişisel Veriler Kurulu tarafından akredite edilen ve kişisel verilerin korunması hususunda yeterli korumanın bulunduğu ülkelere) hizmet aracılarına da aktarılabilecektir.
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmi kurumlara, kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarıyla paylaşılabilir.

Sitemizdeki içerikleri ve kullanıcı deneyimini geliştirebilmek için kişisel verileriniz yukarıda bahsettiğimiz şirketlerle paylaşılabilir. Yukarıda bahsettiğimiz şirketlerin gizlilik şartları hakkında merak ettiğiniz şeyleri yukarıda verdiğimiz bağlantılara tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Reklam amaçlı kullanılacak çerezlere ilişkin düzenlemelerimiz “yuksekdevir.com Çerez Politikası” olup, şu anda okuduğunuz “Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası”nın bir parçasını oluşturmaktadır. Çerez Politikamız hakkında bilgi edinmek için lütfen tıklayın.

Kişisel Verilerinizin Toplanma Şekli

yuksekdevir.com internet sitesi ve mobil uygulamalarındaki formlar ile ad, soyad, adres, telefon, iş veya özel e-posta adresi gibi bilgiler ile; kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak giriş yapılan sayfalardaki tercihleri, gerçekleştirilen işlemlerin IP kayıtları, tarayıcı tarafından toplanan çerez verileri ile gezinme süre ve detaylarını içeren veriler, konum verileri şeklinde;

Ayrıca farklı kanallardan dolaylı yoldan elde edilen, web sitesi, blog, yarışma, anket, oyun, kampanya ve benzeri amaçlı kullanılan (mikro) web sitelerinden ve sosyal medyadan elde edilen veriler, e-bülten okuma veya tıklama hareketleri, kamuya açık veri tabanlarının sunduğu veriler, sosyal medya platformları (Facebook, Twitter, Google, Instagram, Snapchat vs) gibi sosyal paylaşım sitelerinden paylaşıma açık profil ve verilerden; işlenebilmekte ve toplanabilmektedir.

Kişisel Verilerin Saklanması Ve Korunması

yuksekdevir.com , kişisel verilerinizin barındığı sistemleri ve veri tabanlarını, KVKK’nun 12. Maddesi gereği kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemekle, yetkisiz kişilerin erişimlerini engellemekle; muhafazalarını sağlamak amacıyla hash, şifreleme, işlem kaydı, erişim yönetimi gibi yazılımsal tedbirleri ve fiziksel güvenlik önlemleri almakla mükelleftir. Kişisel verilerin yasal olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesinin öğrenilmesi halinde durum derhal, yasal düzenlemeye uygun ve yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirilecektir.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkileşiminizi takip etme (örneğin yazılarımızdaki youtube videoları hakkındaki verilerinizi google toplayabilir) dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir. Bu üçüncü taraf sitelerinin gizlilik politikalarını kendi sitelerinde bulabilirsiniz.

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

İletişim

Kişisel verilerinizin işlenmesi, paylaşılması veya toplanması hakkındaki bütün sorularınızı iletişim sayfamızdaki adreslerden bize ulaşarak sorabilirsiniz. Ayrıca kişisel verilerinizin kaldırılması veya web sitemizde saklanan verilerinizin bir dökümünü isterseniz yine iletişim sayfamız üzerindeki adreslerden bize ulaşabilirsiniz. Gizlilik politikamız hakkındaki her türlü sorunlarınız ve sorularınız için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Web sayfamızda, uygulamalarımızda ve diğer sair kanallarımızda kişisel verilerinizi paylaşarak Kişisel Veriler Politikamızı ve politikamızda yer alan işlenme, işlenme yöntemleri, verilerin aktarılması ve diğer ilgili hususlar hakkındaki şartları, yuksekdevir.com ile paylaşılan verilerin web sayfasında, uygulamalarda ve sosyal medya kanallarında kullanılmasını, bildirimlerde ve önerilerde bulunulmasını, üyelerin yararına olması şartıyla ticari anlamda üçüncü kişilerle paylaşılabileceğini ve yine bunun için kabulde bulunduğunuzu, yasal haklarınızı kullanmadan önce yuksekdevir.com’a başvuruda bulunacağınızı KVKK’da büyük öneme haiz, belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza şeklinde tanımlanan açık bir rıza ile kabul ettiğinizi beyan etmiş olursunuz.